• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2011

 • Twee nieuwe sponsors

  Tada, tada.šŸ„³

  Graag wil ik jullie twee nieuwe sponsors van ons team voorstellen:

  Ten eerste onze, exclusief voor ons team alleen, top-sponsor van o.a. onze nieuwe vesten (net nu het warmer weer wordt šŸ¤­šŸ˜Š) waar we veel plezier aan zullen gaan beleven, hesjes, handschoenen en drinkflessen.

  Het is een scootercentrum in Helmond.

  kijk op zijn site: www.scootercenterhelmond.nl

  Onze vesten zijn maar gewone vesten als er niet ons logo op staat.

  Hiervoor danken wij Anita Claassens van @Shirts en Hebbedingen. zie FB

  Beide sponsors zijn wij erg dankbaar voor al die mooie giften en kortingen. Voelt als een fijne ondersteuning naar ons team die 24/7 klaarstaat om mensen te helpen als iemand vermist is (kosteloos en belangeloos)

 • Bivak 2019

  Met pasen hadden we drie fantastische trainingsdagen vanuit Lintelo.

  De honden en de mensen hebben goed gewerkt, maar zich ook erg goed vermaakt!

 • Happy-Dogs

  The group members

  Arran

  Belle

  Bilou

  Chivasz

  Foske

  Kim

  Mara

  Noa

  Twirre

  Retirement Noa and Twirre

 • Als mantrail-groep met veel honden die veel oefeningen per week doen, verbruiken wij veel plastick zakken. Dat was ons, gezien het milieu, een doorn in het oog.

  Goed, je kunt glazen potten gebruiken, maar die zijn breekbaar šŸ˜’ en niet handig mee te nemen.

  Of je voorwerp op de grond leggen. Prima voor beginnende honden met verse sporen, maar niet voor alle (gevorderde) honden en in alle situaties werkbaar

  Wij vonden de perfecte oplossing (tenminste dat vermoeden wij) in het gebruik van herbruikbare siliconen zakjes. G

  root genoeg om allerlei soorten geurvoorwerpen in te stoppen, makkelijk te reinigen.

  We vonden een sponsor die ons deze best wel dure zakken voor een gereduceerde prijs aanbod. Onze dank gaat naar het bedrijf Kebawo voor dit genereuze aanbod. Wij zijn er blij mee!

 • Inzetten 2011

 • 27-12-2011 inzet 85-jarige man Wageningen

  Door de politie Gelderland Midden is het VRT en de RHWW gevraagd om te zoeken naar de vermiste man uit Wageningen. De man was die ochtend vroeg uit huis vertrokken en daarna niet meer gezien In de namiddag waren de verschillende teams aan het zoeken.

  Omdat het om een zeer recente vermissing ging is assistentie gevraagd aan de Mantrailgroep Nederland omdat zij mogelijk een spoor konden oppakken

  Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 10 reddingshonden, 2 mantrailhonden en 15 vrijwilligers ingezet.

  Vanaf het woonhuis van de man zijn de diverse looproutes afgezocht. Dit betrof zowel bebouwd gebied en groenstroken van Wageningen.

  De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is die middag een helikopter ingezet. Ook werd er via burgernet een oproep uitgestuurd om naar de man uit te kijken Rond half zeven kregen wij het bericht dan de man levend was aangetroffen in een naburige plaats.

  Op dat moment waren nog enkele hondenteams met het laatste stuk van het zoekgebied bezig en de andere teams waren inmiddels al klaar.

  De volgende organisaties hebben aan deze zoekactie deelgenomen;, VRT, de RHWW en Mantrailgroep NL.

  Onze Stichting Mantrailgroep Nederland heeft aan deze zoekactie met 2 honden en 4 vrijwilligers meegewerkt.

   

   

  23-12-2011 inzet 68-jarige vrouw Renkum

  Door de politie Gelderland Midden is tijdens de nachtelijke uren aan de RHWW gevraagd haar hulp aan te bieden om te zoeken naar de vermiste vrouw (68) uit Renkum.De vrouw was de avond ervoor als vermist opgegeven.

  Rond de klok van 04:15 uur werd door de inzetcoƶrdinator de reddingshondenteams opgeroepen om zich in Renkum te melden. Omstreeks 06:00 uur waren de eerste teams al aan het zoeken.

  Gedurende de dag werden de eerste teams door anderen afgelost en om 21:00 uur werd de zoekactie met de reddingshonden afgebroken, de vrouw is daarbij niet gevonden. Er zijn gedurende deze zoekactie in totaal 37 reddingshonden en 48 vrijwilligers ingezet van verschillende organisaties uit het land.

  Er is gezocht in en rondom Renkum, zowel in het bebouwde gebied, de bossen en de uiterwaarden. Ook is er op de Rijn gezocht. De politie was met meerdere agenten gedurende deze zoekactie aanwezig en er is die dag een helikopter ingezet. Ook werd een SMS alert uitgestuurd.

  De volgende organisaties hebben aan deze zoekactie deelgenomen; RHWZ, RHH, VRT, RHGD, Oger, Mantrailgroep NL en de RHWW, die ook de coƶrdinatie van de zoekactie voor haar rekening nam.

  Stichting Mantrailgroep Nederland heeft deze zoekactie 2 mantrailhonden en 3 vrijwilligers ingezet.

   

  29-10-2011 inzet 49-jarige man Haarlem

  Door de politie Kennemerland is de RHWW verzocht te assisteren bij een zoekactie naar een vermiste man (49) uit Haarlem.

  Omstreeks 23:00 uur werd het team opgeroepen. Er werden 13 reddingshonden en 13 vrijwilligers ingezet, daarnaast heeft een hond en 3 vrijwilligers van Stichting Mantrailgroep Nederland aan deze inzet deelgenomen.

  Omstreeks 07:30 uur werd de zoektocht afgebroken. De vermiste man werd tijdens deze zoekactie niet gevonden.

  Op 1 november ontvingen wij van de politie het bericht dat het lichaam van de vermiste man werd gevonden in de vijver van zijn eigen tuin.

  Door een menselijke inschattingsfout tijdens de zoekactie van afgelopen zaterdagnacht is dit door ons niet opgemerkt. Dit betreuren wij ten zeerste.

  De St. Mantrailgroep Nederland wenst zijn vrouw, familie en bekenden heel veel sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

   

  16-09-2011 inzet 35-jarige vrouw Drunen

  Op verzoek van de politie en het KLPD (lbvp) is de RHWW met spoed ingezet op vrijdagavond 16 september.

  De RHWW heeft onze mantrailgroep om assistentie gevraag bij deze inzet. Het betrof een verontrustende vermissing van een vrouw uit Vlijmen.

  Er werden door de RHWW 12 reddingshonden en 14 vrijwilligers ingezet. Onze groep heeft 2 honden en 4 vrijwilligers ingezet.

  Toen de zoekactie van start ging kwam het bericht dat de vrouw zich had gemeld bij een huisartsenpost.