• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2012

 • Inzetten 2012

 • 31-12-2012 Nachtelijk inzet vermiste vrouw in Arnhem

  Op verzoek van de Politie in Arnhem heeft de RHWW een verzoek ontvangen om met spoed te assisteren bij een zoektocht naar een vermiste vrouw. Het betrof een vrouw van 73 jaar die was vermist in een verzorgingshuis en door de omstandigheden werd gevreesd voor haar gezondheid. Vanwege de acute situatie is door RHWW ook direct de hulp ingeroepen van Mantrailgroep Nederland.

  Tijdens de nachtelijke inzet, waarbij ook een Politiehelicopter is ingezet, hebben een groot aantal honden van de RHWW de directe omgeving afgezocht. Mantrailgroep Nederland was met 2 honden en 3 vrijwilligers ter plaatse. Net voordat de tweede mantrailhond in actie zou komen, kwam het bericht dat de vrouw was gevonden door enkele medewerkers van het verzorgingshuis. Naar omstandigheden verkeerde ze in goede gezondheid en kon ze, na een korte check door opgeroepen ambulancepersoneel, terugkeren naar haar kamer.

  20-10-2012 Nachtelijke zoekactie naar vermiste vrouw in Dodewaard.

  Op verzoek van de politie Gelderland-Zuid is in de nacht van 20 oktober met spoed een inzetteam van de RHWW en Mantrailgroep Nederland naar Dodewaard gereden.
  Het betrof een verontrustende vermissing van een vrouw.
  Nog voordat de honden konden worden ingezet is de vrouw gevonden nabij de plaats waar eerder al haar fiets was aangetroffen.
  Onze groep had op dat moment 2 vrijwilligers en 2 mantrailhonden ingezet.

   

  06-10-2012 Spoedinzet naar man Wageningen

  Op verzoek van de politie (via de samenwerkende reddingshondenorganisatie) zijn onze mantrailhonden ingezet bij de vermissing van een oudere man, die in verwarde toestand het huis verlaten had. Bij aankomst van de mantrailhonden is de man levend gevonden. Een daadwerkelijke inzet was niet nodig.

  03-09-2012 Spoedinzet naar vermiste licht dementerende man 75 jaar uit Weert.

  Op verzoek van de familie heeft onze mantrailgroep meegewerkt aan een zoekaktie naar hun vermiste vader. Ondanks dat de man meerdere dagen vermist was heeft de mantrailgroep in overleg met RHWW, die de dag ervoor het gebied had doorzocht besloten hun medewerking te verlenen. Er waren nieuwe concrete aanwijzingen via de polite binnengekomen. Op basis van getuigenverklaringen hebben onze honden een spoor uitgewerkt die bij een parkeerplaats stopte. Later in de avond waren er nog tips. Ook deze hebben de honden tot diep in de nacht onderzocht. Helaas gaven zij hier niets op aan. Enige dagen erna is bij onderhoudswerkzaamheden het stoffelijk overschot van de vermiste aangetroffen in een sloot.

  Wij wensen de familie veel sterkte met het verlies.

  21-08-2012 Spoedinzet naar vermiste man 36 jaar uit Tilburg.

  Op verzoek van de Politie West Brabant heeft de RHWW even voor middernacht een verzoek ontvangen om met spoed te assisteren bij een verontrustende vermissingszaak.
  Het betrof de vermissing van een man (36) uit Tilburg die nog diezelfde avond van 21/08/12 rond 22:00 uur als vermist was opgegeven.

  In totaal zijn 7 reddingshonden en 3 mantrailhonden ingezet. In totaal waren in het zoekgebied 12 vrijwilligers betrokken.
  Er werd gezocht in de omgeving van Ravenstein o.a. nabij de Maas.
  Rond 02:00 uur in de nacht kwam het bericht dat de man zichzelf had gemeld, waarop de inzet kon worden afgebroken en men weer huiswaarts kon keren.

  Op verzoek van de RHWW heeft St. Mantrailgroep Nederland de RHWW geassisteert met 3 mantrailhonden en 3 vrijwilligers.