• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2013

 • Inzetten 2013

 • 05-08-2013 Spoedinzet naar vermiste man (84) in Oosterbeek

  In de middag van 05-08-2013 kreeg de RHWW, van de Politie Gelderland-Midden, het verzoek om te zoeken naar een vermiste man in Oosterbeek.
  De man was die dag weggelopen vanuit een busje waarmee hij vervoerd werd, toen deze even stilstond om andere passagiers in te laten stappen. Gezien de leeftijd en het gebied waar de man was verdwenen ging het om een zorgwekkende vermissing.
  Direct is er door de RHWW groot ingezet en alle hondengeleiders gealarmeerd. Tevens zijn de mensen van de Mantrailgroep Nederland gevraagd om te helpen.

  De zoekactie was in overleg met het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de landelijke Unit Politie

  Mantracking
  Naast honden waren ook de mantrackers (spoorzoekersteam) van de RHWW onderweg om te assisteren. Doordat het zoekgebied voornamelijk bestond uit bossen en onverharde paden en het om een zeer recentelijke vermissing ging bied deze specialistische discipline veel mogelijkheden en meerwaarde bij het terugvinden van een vermiste persoon.

  In totaal waren er 17 honden en 23 mensen onderweg, en bijna ter plaatse
  De inzetleider stond op het punt om de zoekactie op te schalen en ondersteuning te vragen aan de samenwerkende reddingshonden organisaties, toen het bericht kwam dat de man, gelukkig levend, was aangetroffen.
  Hij was vanaf de bus, na een zeer lange wandeling , thuis aangekomen.

  De Mantrailgroep Nederland heeft 1 hond en 3 mensen ingezet

  De St. Reddingshonden RHWW en de Mantrailgroep Nederland zijn blij dat deze vermissing goed is afgelopen

   

  Mei 2013 Vermissing twee broertjes uit Vleuten.

  Sinds de vermissing van de broertjes Ruben en Julian uit Vleuten bekend is geworden heeft de RHWW direct contact met de politie.
  Daarin zijn alle mogelijkheden besproken om reddingshonden in te zetten bij deze inmiddels dramatische vermissingszaak.
  Het is noodzakelijk een zoekgebied of meerdere zoekgebieden te hebben om gericht naar de broertjes te kunnen zoeken met reddingshonden.
  Een zoekgebied ontstaat door aanwijzingen dat een vermiste persoon zich in dat gebied bevindt.
  Het doorzoeken van gebieden zonder aanwijzingen is op dit moment nog geen optie voor het onderzoeksteam.
  De mogelijkheid van een grootschalige inzet met tientallen reddingshonden en vrijwilligers van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties is ook besproken en bekend bij de politie.

  Wij begrijpen dat er vragen zijn waarom er bij het zoeken door vrijwilligers van het burgerinitiatief nog geen reddingshonden zijn ingezet.

  De RHWW en Samenwerkende Reddingshonden Organisaties opereren onder verantwoordelijkheid van de Landelijke Eenheid van de politie. Op het moment dat het onderzoeksteam gebruik wil maken van onze mogelijkheden, zijn wij 24/7 direct inzetbaar.

  Namens de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties.