• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2014

 • Inzetten 2014

 • 12-12-2014 MANTRAILHOND VINDT BIJ SPOEDINZET DE VERMISTE PERSOON

  Stichting Mantrailgroep kreeg vannacht (12-12-2014) via de RHWW (www.reddinghonden.nl) het verzoek van de politie om hun te assisteren bij de vermissing van een 67-jarige man uit Warnsveld.

  De man was vanaf de avond ervoor vermist en vertrokken via een buitendeur.
  Omdat hij waarschijnlijk in pyjama en op blote voeten was, was er haast geboden.

  De mantrailhond heeft direct het 7 a 8 uur oude spoor vanaf de buitendeur opgepakt en de man na 8 minuten speurwerk gelokaliseerd. De man bevond zich op circa 300 meter vanaf zijn woning.

  De mantrailhond werkte zeer nauwkeurig.

  Wij werden geassisteerd door leden van het politieteam ter plaatse.

  In totaal heeft de Stichting Mantrailgroep Nederland 2 honden en 2 mensen ingezet, waarvan er een Mantrailteam gewerkt heeft
  .

  De Stichting wenst de familie en nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  25-06-2014 Spoedinzet vermiste vrouw Babberich.

  In de nacht van 24 op 25 juni kreeg de RHWW de vraag of zij iets konden betekenen in een vermissing in de plaats Babberich.
  Het ging om de vermissing van een vrouw vanuit haar woning.
  De politie was op dat moment al volop aan het zoeken en had ook een speurhond ingezet.

  Omdat er door verschillende omstandigheden geen zoekgebied was te bepalen is de politie eerst zelf nog doorgegaan met zoeken.
  Toen de vrouw niet werd aangetroffen heeft de RHWW de volgende morgen vroeg gevraagd of de Mantrailgroep Nederland ter plaatse wilde gaan om te kijken of zij een spoor konden uitlopen en mogelijk een zoekgebied voor de reddingshonden konden bepalen.
  In de directe omgeving is een grote waterplas aanwezig. Voor de zekerheid heeft de RHWW enkele hondengeleiders onderweg gestuurd om die plas af te gaan zoeken

  Toen de mantrailgroep net was begonnen met zoeken kwam er een tip na aanleiding van een burgernet bericht. Deze tip is door de politie gecontroleerd en daarbij is de vrouw, levend, aangetroffen.
  Op dat moment waren de hondengeleiders van de RHWW nog onderweg en zijn weer teruggekeerd.
  In totaal zijn er 6 mensen 6 honden ingezet.

  De Mantrailgroep Nederland heeft 3 mensen en 1 hond ingezet

  24-05-2014 Spoedinzet naar vermist meisje (13) in Nijkerk

  Via de RHWW en de meldkamer van de politie kwam bij ons het verzoek binnen assistentie te verlenen bij de zoekaktie van een inmiddels 4 uur vermist 13-jarig meisje.
  Gezien de ernst van de zaak is ons team onmiddelijk afgereisd richting Nijkerk.
  Gelukkig kregen wij net voordat wij daar ter plekke kwamen het bericht van de politie dat ze door een oplettende burger gevonden is.
  Wij danken de RHWW en de politie Nijkerk voor de prettige samenwerking.

  21-04-2014 Een succesvolle spoedinzet naar een vermiste man (81) in Arnhem.

  In de ochtend van tweede paasdag kreeg de RHWW, van de Politie Gelderland-Midden, het verzoek om te zoeken naar een vermiste man (81) uit Arnhem. Op het moment van de aanvraag was de man al enige tijd vermist. Onze mantrailgroep is ook onmiddelijk van deze vermissing op de hoogte gesteld. Omdat het ging om een niet zelfredzame man was snelle actie geboden.
  Direct zijn de hondengeleiders van de RHWW en de Mantrailgroep Nederland onderweg gegaan om de zoekactie op te starten.

  Inmiddels had de politie ook al groots ingezet. Met diverse eenheden waren zij op zoek naar de man en werden tips die binnen kwamen n.a.v. het burgernet bericht gecontroleerd. Ook is er een helikopter van de landelijke eenheid politie ingezet om het gebied van uit de lucht af te zoeken.

  Bij aankomst in het zoekgebied is kort met de politie overlegd welk gebied er afgezocht moest worden. Omdat dit gebied uiteindelijk te groot was voor alleen de honden van de RHWW is de zoekactie opgeschaald naar de samenwerkende reddingshonden organisaties.

  Door alle activiteiten rondom het park Presikhaaf waren ook de bewoners in het gebied erg alert.
  Een uur na het opstarten van de zoekactie kwam de gouden tip dat er een man was gezien, in een bosschage, die voldeed aan het signalement. Op dat moment had een mantrailhond het spoor richting de plek waar de man verbleef uitgewerkt.
  Direct is een van de leden de RHWW, die in dat gebied aan het zoeken was naar de betreffende plek gegaan. Samen met de politie is de vermiste man levend aangetroffen. Direct is er eerste hulp verleend aan de onderkoelde man, en even later is hij overgedragen aan de opgeroepen ambulance.

  Door de goede samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsdiensten en alerte burgers is deze vermissing gelukkig goed afgelopen

  In totaal zijn er 18 honden van de MNL en de RHWW ingezet en waren er nog 18 honden van de samenwerkende reddingshonden groepen onderweg.

  De Mantrailgroep Nederland heeft met 1 hond gewerkt en 3 mensen zijn ingezet. Wij hadden nog 2 backup honden in de auto.

  27-03-2014 Spoedinzet naar een vermiste vrouw uit Groningen, die sinds de vorige avond verdwenen was uit het ziekenhuis.

  Via OGER zoekhonden (lid samenwerkende reddingshondenorganisatie) ontvingen wij het verzoek om te komen zoeken naar deze vrouw met onze mantrailhonden.
  Wij zijn met drie personen en 3 honden afgereist naar Groningen, waar wij ondersteuning ontvingen van 1 persoon van Oger zoekhonden.
  De honden hebben goed gewerkt. Er was een opmerkelijk punt, die ook de twee backup honden aangaven. Verder was nog een gebied waar vermoedelijk de geur van de vrouw zou kunnen zijn. De inzethond en de twee backup honden hebben uitstekend en geconcentreed gewerkt.
  6 dagen na de vermissing is de vrouw helaas overleden terug gevonden, dichtbij het gebied (300m) waar de inzethond opvallend gedrag vertoonde.
  Wij wensen de nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit gemis.

  05-01-2014 Spoedinzet naar een 68-jarige dementerende vrouw uit Tiel die sinds zondagochtend 5.00 uur werd vermist.

  Tijdens de training van de RHWW (en ook tijdens de training van onze groep) kwam het bericht binnen dat er een 68 jarige vrouw uit Tiel werd vermist. Direct is de training stilgelegd en zijn de beschikbare hondengeleiders en ondersteuning richting Tiel gegaan om een zoekactie op te starten.
  De vrouw was sinds die ochtend vermist en een aantal getuigen hadden gemeld dat ze de vrouw hadden gezien. Omdat het een zeer recente vermissing betrof is ook de Mantrailgroep Nederland gevraagd de zoekactie te ondersteunen.
  Inmiddels was de politie al een zoekactie gestart met eenheden op de grond en een helikopter

  Op het moment dat we bijna ter plaatse waren kregen we het bericht dat de vrouw gezond en wel was gevonden door een oplettende agent. Hij keek uit het raam van het politiebureau en zag haar lopen.

  In totaal was de RHWW met er 20 honden en 21 personen onderweg en wilde Mantrailgroep Nederland net met de zoekaktie starten.
  Onze groep was er met 2 honden en 2 personen ter plaatse.