• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2015

 • Inzetten 2015

 • MantrailgroepNL maakt deel uit van de samenwerkende reddingshonden organisaties.

  De meeste inzetten doen we gezamenlijk.

  Vaak worden de mantrailhonden als eerste gewaarschuwd, zodat ze alvast de richting kunnen bepalen waar de vermiste persoon het laatste gegaan is. Op basis van deze informatie kunnen de vlaktezoekhonden in die richting percelen gaan afzoeken.

  Waar mogelijk ondersteunen wij elkaar dus tijdens de zoekactie zodat we met z'n allen de vermiste persoon zo snel mogelijk kunnen vinden. Wij waarderen deze intensive samenwerking zeer.

  Wij proberen met behulp van onze gecertificeerde inzet- mantrailhondenteams een bijdrage te leveren aan het snel en adequaat vinden van de persoon die vermist is.

  Soms leveren we alleen een puzzelstukje, soms vinden wij ook zelf.

  Oproepen voor een inzet gebeurt vaak door politie, collega-reddingshondengroep, maar eventueel ook door familie of vrienden van de vermiste.

 • 27-12-2015 Spoedinzet Boskoop, op verzoek van de politie, naar een 81-jarige vermiste man uit Boskoop

  Spoedinzet van de SWRH naar vermiste man (81) in de omgeving van Boskoop.

  Op zondag 27-dec, aan het einde van de middag, kreeg de RHWW en via de RHWW onze Mantrailgroep, het verzoek van de politie om met honden te komen zoeken naar een vermiste man, die sinds de nacht vermist was.

  De zoekactie is door de omstandigheden van de vermissing klein begonnen maar al snel opgeschaald naar een grote zoekactie waarbij er ondersteuning is gevraagd aan de andere organisaties uit de samenwerking.

  Josh-08

  De man was voor het laatst gezien in zijn woning . Nadat hij de woning, in de nacht, heeft verlaten is geen enkel teken meer van hem vernomen. De politie heeft diverse middelen, waaronder een helikopter en honden ingezet om de man te traceren. Dit resulteerde helaas niet in het vinden van de man.

  De Reddingshonden RHWW is in eerste instantie ter plaatse gaan samen met de Mantrailgroep NL en zijn direct begonnen met zoeken. Omdat het zoekgebied bestond uit veel percelen die omringt zijn met sloten waardoor het zoeken traag verliep is er opgeschaald en ondersteuning gevraagd aan de andere reddingshonden organisaties. Uiteindelijk hebben 7 organisaties uit de samenwerking deelgenomen aan de zoekactie.

  Josh-10

  De zoekactie was tweeledig ingestoken, vlakte zoeken met de reddingshonden en de inzet van mantrailhonden. De reddingshonden hebben een ruim gebied rondom de woning afgezocht. Dit waren veel kwekerijen met grote kassen. Dit leverde echter niets op.

  Twee mantrailhonden hebben onafhankelijk van elkaar een zelfde spoor uitgelopen die uiteindelijk eindigde bij een uitmonding van een zijtak van de rivier de Gouwe.

  Deze plek zou de volgende dag , door de politie, nader onderzocht worden. De volgende dag zou blijken

  dat dit niet meer nodig was, omdat maandagochtend het lichaam van de vermiste man door een voorbijganger is aangJosh-230etroffen in de rivier de Gouwe.

  In totaal waren er 27 honden 35 mensen vanuit de SWRH bij de zoekactie betrokken.

  Mantrailgroep Nederland heeft 2 honden en 5 mensen ingezet. Wij danken zowel de politie als de samenwerkende reddingshonden weer voor de wederzijdse ondersteuning en inzet.

  De Mantrailgroep wenst de nabestaande namens de SWRH veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

   

  22-08-2015 Nachtelijke spoedinzet, op verzoek van de Politie Gelderland Zuid, naar een vermiste man in de omgeving van Gendt.

  Laat op de avond kreeg de RHWW het verzoek van de Politie Gelderland Zuid om te helpen zoeken naar een vermiste man in de omgeving van Gendt.

  Het ging om een zorgwekkende vermissing. De man was op de fiets weg en na zijn vertrek vanuit Gendt was er niets meer van hem vernomen. Omdat zijn familie zich ernstige zorgen maakte is de politie in kennis gesteld. De politie heeft direct actie ondernomen en is met verschillend eenheden een zoekactie gestart.

  Al vrij snel na de vermissing kwam het verzoek binnen om met de honden te gaan zoeken. Hierbij is er direct, vanuit de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SWRH), opgeschaald richting de Mantrailgroep Nederland om naast de reddingshonden ook mantrailhonden in te zetten.

  Bij aankomst was het al enige tijd donker en werd de zoekactie zo snel mogelijk opgestart. De relevante gebieden, op de route vanuit Gendt naar de woning van de vermisten, werden afgezocht.

  Het zoekgebied bestond uit braakliggende terreinen en smalle groenstroken. Rond 03.00 uur, na enkele uren zoeken, kwam het bericht dat de vermiste man was gevonden. De man is door vrienden van hem, leven aangetroffen, ruim buiten het gebied wat afgezocht werd door de honden.

  In totaal waren er, naast de inzet van de politie, 10 honden en 12 mensen bij de zoekactie betrokken. De Mantrailgroep Nederland heeft 1 hond en 3 mensen ingezet.

  11-07-2015 Zoekactie naar vermiste man (26) in de omgeving van Bennekom.

  De 26-jarige verstandelijk beperkte man uit Bennekom is sinds zaterdag 11 juli vermist. Hij verliet vermoedelijk vroeg in de ochtend zijn woning, en is daarna niet meer gezien.
  Een Burgernet actie leverde geen tips op.

  De RHWW kreeg van de Politie Gelderland Midden het verzoek om naar de vermiste man te zoeken.

  Hierop heeft de RHWW een beroep gedaan op de Mantrailgroep Nederland (MNL) van de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SWRH) voor mantrailhonden, die mogelijk, naast het zoeken met de reddingshonden, nog een spoor zouden kunnen oppakken.

  Het zoekgebied bestond uit bos en landelijke gebieden. Er is tot midden in de nacht gezocht, helaas zonder resultaat.

  Door de omstandigheden lukten het ook de mantrailhonden niet om een spoor op te pakken.

  Mochten er weer aanwijzingen komen dan zal er opnieuw met honden worden gezocht.
  In totaal zijn er 25 personen en 17 honden bij de zoekactie betrokken geweest.
  Onze Stichting (MNL) heeft 3 mensen en 2 honden ingezet.

  De MNL wenst de achterblijvers veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

  Update 14-07-15 Zojuist ontvingen wij het bericht dat de man levend is aangetroffen aan de andere kant van Nederland.

   

  18-06-2015 Spoedinzet naar vermiste man (54) in de omgeving van Weil (Nederhemert).

  Aan het begin van de avond kreeg de RHWW het verzoek van de politie om te helpen zoeken naar een vermiste man uit Nederhemert. De man was die dag vertrokken op zijn fiets .
  Diezelfde dag is er nog gezocht door de Brandweer, Politie, Rijkswaterstaat en de KNRM
  Boten van de hulpdiensten hebben de Afgedamde Maas bij Wijk en Aalburg hiervoor volledig uitgekamd. Tevens is er een helikopter ingezet. Hierbij is de vermiste niet aangetroffen.

  Om specifieker te kunnen zoeken kwam bij de SWRH het verzoek om met de honden een zoekactie op te starten
  Omdat er meerdere tips waren van mensen die hem hadden gezien in de omgeving van het strandje bij Well is dat gebied zowel op het land als op het water afgezocht.
  Tevens is er door de Mantrialgroep Nederland een spoor van de vermiste uitgelopen.

  Het zoeken met de honden op het land en het water heeft niets opgeleverd.
  Het spoor wat de mantrailhonden hebben uitgelopen leidde uiteindelijk naar een pontje over de Maas. Ook aan de overzijde van het pontje liep het spoor verder.
  Omdat de man op de fiets weg was en het spoor steeds verder door liep is de zoekactie rond middennacht beëindigd.

  In totaal waren er 19 honden bij de zoekactie betrokken
  De Mantrailgroep Nederland heeft 2 honden en 3 mensen ingezet

  Update 21-06-15
  Op zondag 21-juni kwam het bericht dat de man verward maar verder in goede gezondheid was aangetroffen op ruim 60 kilometer van het zoekgebied
  Het is nog onbekend waar de man exact is gevonden en wat de aanleiding is geweest van zijn vermissing.

  De Samenwerkende Reddingshonden Organisaties zijn blij dat de vermiste man weer gezond en wel is aangetroffen