• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2016

 • Inzetten 2016

 • MantrailgroepNL maakt deel uit van de samenwerkende reddingshonden organisaties.

  De meeste inzetten doen we gezamenlijk.

  Vaak worden de mantrailhonden als eerste gewaarschuwd, zodat ze alvast de richting kunnen bepalen waar de vermiste persoon het laatste gegaan is. Op basis van deze informatie kunnen de vlaktezoekhonden in die richting percelen gaan afzoeken.

  Waar mogelijk ondersteunen wij elkaar dus tijdens de zoekactie zodat we met z'n allen de vermiste persoon zo snel mogelijk kunnen vinden. Wij waarderen deze intensive samenwerking zeer.

  Wij proberen met behulp van onze gecertificeerde inzet- mantrailhondenteams een bijdrage te leveren aan het snel en adequaat vinden van de persoon die vermist is.

  Soms leveren we alleen een puzzelstukje, soms vinden wij ook zelf.

  Oproepen voor een inzet gebeurt vaak door politie, collega-reddingshondengroep, maar eventueel ook door familie of vrienden van de vermiste.

 • 7-12-2016 Zorgwekkende vermissing van een 78-jarige vrouw uit Dieren.

  Tijdens onze training kregen wij van de politie het verzoek om te komen helpen bij een zorgwekkende vermissing in Dieren.

  Een 78-jarige vrouw was vermist vanuit een zorginstelling.

  Aangezien dit maar 15 minuten rijden was van onze trainingslocatie zijn wij onmiddellijk daarheen gegaan ofschoon deze vrouw al 35 uur vermist was.

  Helaas had ons werk niet een concreet resultaat.

  We hopen dat ze snel gevonden wordt

  We hebben 1 mantrailhond ingezet

  Wij wensen de familie en de de verzorgers van de zorginstelling veel sterkte en hopen dat ze snel gevonden wordt.

   

  Update 15-02-2017 

  In de IJssel bij Terwolde is het lichaam van mevrouw gevonden.

  Wij wensen de familie, nabestaande en verzorgers van de zorginstelling veel sterkte bij het verwerken van hun verlies.

 • 27-11-2016 grootschalige zoekactie SRO naar vermiste man (18) in omgeving Culemborg.

  In navolging op een eerdere zoekactie deze week is er, in de zorgwekkende vermissing van een 18 jarige man, door de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties gezocht in de omgeving van Culemborg.

  Omdat er regelmatig tips binnen komen dat de man in de omgeving wordt gezien is er voor gekozen om de zoekactie grootschalig op te pakken om op één dag zo veel mogelijk relevant gebied af te zoeken.

  Hier lag ook een taak voor onze mantraihonden. Wij hebben die dag alle tips nagetrokken met onze gespecialiseerde honden, helaas gaven ze elke keer aan dat het niet de man was waarnaar we zochten.

  De man is op 19 november als vermist opgegeven, waarbij de politie direct de ernst van de situatie heeft ingezien en zelf diverse acties heeft ondernomen. Hierbij is groots ingezet en uiteindelijk ook de keuze gemaakt om reddingshonden bij de zoekactie te betrekken. Tijdens de eerst zoekactie ging het om een relatief klein gebied, toen dat niets opleverde is er voor gekozen om op één dag zo veel mogelijk af te zoeken.

  Deze keuze is gemaakt omdat, gezien de tips die binnen komen, de vermiste man zich mogelijk verplaatst en zich tussentijds schuil houd in de omgeving van Culemborg.

  Op verzoek van de RHWW en in samenspraak met de politie is de vraag uitgegaan naar de SRO om bij deze vermissing te ondersteunen. Hier is in grote getalen gehoor aangegeven.

  Er is de hele dag intensief gezocht. Het zoekgebied bestond uit stedelijk gebied, groenstroken, weilanden en natuurgebieden Helaas is de vermiste niet aangetroffen. In totaal hebben er 57 honden en 75 personen aan de zoekactie deelgenomen.

  De mantrailgroep NL  was met 2 honden en 2 personen bij de zoekactie betrokken.

   

  De SRO wensen de familie veel sterkte bij de verdere verloop van deze vermissing.

  Update 24-12-2016:  Lichaam van de vermiste Niels is gevonden in de lek bij Culemborg.

  Wij wensen zijn familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

   

  12-10-2016 Spoedinzet naar een vermiste vrouw (20) in de omgeving van Kootwijkerbroek.

  Op woensdag even voor middernacht kreeg de RHWW het verzoek om wederom te zoeken naar een 20-jarige vrouw uit Kootwijkerbroek.

  Enkele weken geleden was dit meisje ook vermist echter deze keer was ze vertrokken zonder mobiele telefoon. Het ging om een zorgwekkende vermissing.

  Omdat het totaal onbekend was naar welke richting ze gegaan is en ze pas 1,5 uur verdwenen was, is de Mantrailgroep NL ingeschakeld. Hopelijk konden deze honden een richting aangeven zodat er een zoekgebied zou zijn voor de reddingshonden.

  Vanuit de RHWW is een inzetleider met twee reddingshonden ter plaatse gegaan om de zoekactie te ondersteunen en indien noodzakelijk snel te kunnen opschalen.

  De gearriveerde mantrialhonden zijn direct aan de slag gegaan. Tevens hebben drie reddingshonden (RHWW/MNL) een aantal kleine gebiedjes afgezocht.

  Naast de honden is er gezocht door mensen van een zeer actieve lokale WhatsApp-groep.

  Ook de politie was zeer actief met diverse eenheden en tot twee maal toe is er uitgebreid gezocht met een helikopter met een warmtebeeldcamera. Hierbij is bijna heel Kootwijkerbroek uitgekamd, helaas zonder resultaat.

  Een aantal uren na het beëindigen van de zoekactie is ze levend gevonden bij een ander dorp op 5 km afstand van haar huis.

  In totaal zijn er 3 reddingshonden (vlaktezoekhonden) ingezet (RHWW/MNL) en 2 mantrailhonden (MNL) in totaal waren er 5 mensen bij de zoekactie betrokken.

   

  26-09-2016 Spoedinzet naar een zorgwekkende vermissing van een jongen (20) uit Haalderen

  Midden in de nacht van zondag op maandag (26-09) ontvingen wij via de meldkamer van politie Gelderland Midden het verzoek om te assisteren bij een zorgwekkende vermissing in Haalderen. Het ging om een jongen met een autistische stoornis, psychotisch en suïcidaal. Hij was die middag om half 4 vanuit huis verdwenen.

  Wij hebben twee mantrailhonden ingezet die duidelijk aangaven dat hij in de buurt moest zijn, helaas hebben wij hem niet kunnen lokaliseren, zo ook de opgeroepen helicopter.

  Waarschijnlijk was hij toen niet meer in het gebied. Een paar uur later is hij gelukkig levend en wel aangekomen bij het huis van zijn vader in Arnhem. Omdat hij niet wil (of kan) praten, tasten zowel de familie, de politie als wij in het duister wat er die nacht is gebeurt.

  Wij hebben met twee mantrailhonden gewerkt en waren met twee personen.

  Wij bedanken de politie voor de prettige samenwerking.

   

  03-09-2016, spoedinzet naar een vermiste vrouw (20) in Kootwijkerbroek.

  In de vroege ochtend kwam de melding bij de RHWW binnen over een recente vermissing van een jonge vrouw.

  Ze was sinds 3 uur die ochtend vermist. Vervolgens is ook de mantrailgroep gealarmeerd.

  Omdat onbekend was in welke richting ze verdwenen was, was het belangrijk dat de mantrailhond een richting zou kunnen aangeven, waarop vervolgens zoekgebieden ingedeeld kunnen worden.

  Tijdens het aanrijden heeft de coördinatie-bus van de RHWW een ernstig ongeluk gehad, waarbij gelukkig de mensen en honden geen ernstig letsel hebben opgelopen, maar wel veel materiële schade is geleden. Veel apparatuur, belangrijk en behulpzaam bij zoekacties, is hierbij helaas dusdanig beschadigd dat het onbruikbaar is.(DONATIES graag, zie website RHWW)

  Ondanks dit vreselijk incident is de mantrailhond gaan werken. Tijdens de zoekactie heeft de vrouw telefonisch contact opgenomen, waarop ze vervolgens vrij snel levend en wel gevonden is.

  Mede door het incident is het onduidelijk hoeveel honden en mensen de RHWW heeft ingezet die dag.

  De MNL was aanwezig met 3 personen en 1 werkende hond.

   

   

  23-08-2016 Spoed inzet, voor de vermissing van een 43- jarige man, uit Elburg.

  In de avond van 23 augustus hebben wij als mantrailgroep geassisteerd bij de zoekactie naar deze persoon, die sinds de vorige dag vermist was. Hij was de ochtend van 22 augustus met onbekende bestemming op de fiets vertrokken. De familie maakte zich ernstig zorgen en vreesde voor zijn leven.

  Vanuit het huis is er een spoor opgepakt. Vanwege de lengte en de weersomstandigheden moesten we stoppen na twee uur intensief werken met de hond(en). 

  Helaas was de man die avond niet gevonden. 

  Er is met 1 mantrailhond daadwerkelijk gewerkt

  Update 24-08  Vandaag is het stoffelijk overschot van de verdronken man uit het water gehaald. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van hun gemis en verdriet.

 • 25-07-2016 Spoed inzet, voor de vermissing van een man, in omgeving Gouda.

  In de nacht van zondag op maandag hebben wij als mantrailgroep geassisteerd bij de zoekactie naar een Poolse jongen die sinds de dag ervoor vermist was

  Het spoor liep naar de waterkant van de Gouwe, waarop vervolgens de brandweer is gaan duiken.

  Hetgeen toen helaas niet tot het gewenste resultaat heeft geleid.

  Er is met 1 mantrailhond gewerkt

   

  Update 26-07  Vannacht is het stoffelijk overschot van de verdronken jongen tegenover de plaats, waar de hond had aangegeven, uit het water gehaald

  Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met het verwerken van deze tragische dood.

 • 30-05-2016 Spoed inzet, voor de vermissing van een man (85), in omgeving Nijmegen.

  Aan het einde van de middag kwam het verzoek van de politie Gelderland Zuid om te zoeken naar een vermiste man uit een tehuis in de omgeving van Nijmegen.

  De man was sinds zondag vermist en sindsdien was er geen enkel spoor.

  Volgens de politie is de Nijmegenaar voor het laatst gezien in het verzorgingstehuis aan de Groesbeekseweg.

  In de nacht van zondag op maandag is in die omgeving een uitgebreide zoekactie gehouden.

  Volgens politiewoordvoerder Simen Klok is met speurhonden gezocht op de Bosweg en de Mariënboomseweg. Ook is er een actie via Burgernet gehouden, maar die leverde geen concrete aanwijzingen op.

  Maandagochtend is er nog actief gezocht door wijkagenten. Ook is er volgens Klok opnieuw een Burgernetactie gehouden.

  Aan het einde van de middag is de RHWW samen met de MNL ter plaatse gegaan om samen met hondengeleiders van de politie te gaan zoeken.

  Die avond was het zeer slecht weer, zware regenbuien en onweer, wat het zoeken niet vergemakkelijkte. Na uren zoeken is de zoekactie gestopt.

  Helaas is de man die avond niet aangetroffen.

  In totaal waren er die avond 15 honden en 18 mensen bij de zoekactie betrokken

  De MNL heeft 1 hond en 4 mensen ingezet.

  Update 31-05-2016 Dinsdag ochtend kwam het bericht van de politie dat de man levend is aangetroffen. Hij was gevallen in een greppel en lag onder een bosschage.

 • 17-05-2016, zoekactie naar een vermiste man (73) in omgeving Rheden. 

  De MNL en de RHWW hebben, op verzoek van de Politie Gelderland Midden, gezocht naar een vermiste man in de omgeving van Rheden.

  De man was sinds die dag vermist. Omdat onbekend was in welk gebied de man zich zou bevinden is er een uitgebreid zoekplan gemaakt.

  Het zoekgebied bestond uit delen van Rheden, industrieterrein, groenstroken en water.

  Er is gezocht met mantrailhonden en reddingshonden.

  De zoekactie begon in de avond en is tot in de nacht doorgegaan. Helaas is de man niet aangetroffen. Wel is de volgende dag een vijver afgezocht door duikers van de brandweer Arnhem De Rhedenaar is 1.73 meter lang, draagt een bril en heeft grijs haar. Wie meer weet over de verdwijning van deze man wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

  In totaal waren er 18 honden en 22 mensen bij de zoekactie betrokken

  De Mantrailgroep NL heeft 2 honden (en inzet-hond en 1 back-up hond) en 3 mensen ingezet

  Wij wensen de achterblijvers veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

  Update 23-05: Vandaag is mijnheer gevonden. Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van hun verdriet.

   

  15-05-2016 Spoedinzet, op verzoek van Politie Gelderland-Midden in Renkum.

  Amper thuis van de training (17.00u) of we kregen een oproep via de meldkamer politie Gelderland-Midden of we wilden assisteren bij een zorgwekkende vermissing.

  Binnen 15 minuten waren 5 leden (met 2 mantrailhonden) onderweg en stond de RHWW stand-by.

  Gelukkig konden we weer snel huiswaarts keren omdat de persoon in kwestie uitgeput thuis aangekomen was. Blij dat het allemaal goed is afgelopen. 

   

  12-05-2016 Spoedinzet, op verzoek van de Politie Gelderland Midden, naar een vermiste man in Arnhem.

  Mantrailgroep NL kreeg in de avond het verzoek van de Politie Gelderland Midden om te helpen zoeken naar een vermiste dementerende man in Arnhem. Het ging om een zorgwekkende vermissing.

  Vanwege de aanwezigheid van een groot park is ook de RHWW gealarmeerd.

  De man was uit huis vertrokken. Bij aanvang van de zoekactie kwam de melding dat hij gelukkig in goede gezondheid was aangetroffen. 

  In totaal waren er, naast de inzet van de politie, familie en vrienden, 9 honden en 10 mensen bij de zoekactie betrokken. 

  Mantrailgroep Nederland heeft 2 honden en 3 geleiders ingezet 

   

  03-04-2016 Spoedinzet Vermiste vrouw (69) in Westervoort.

  Via de politie Gelderland Midden kwam het verzoek om te assisteren bij een zoekactie naar een vermiste vrouw uit Westervoort.

  De vrouw was sinds die middag vermist en voor het laatst gezien in de omgeving van haar woning. Omdat het om een zorgwekkende vermissing ging heeft de RHWW direct gereageerd en zijn onze mensen opgeroepen om naar Westervoort te komen. De vrouw was recentelijk ook al enige tijd vermist en is toen op aanzienlijke afstand van de plaats waar ze voor het laatst was gezien gevonden.

  Ondanks diverse preventieve maatregelen om wederom een vermissing te voorkomen wist de vrouw wederom aan de aandacht te ontsnappen.

  Naast de reddingshonden zijn ook de mantrailhonden van MNL opgeroepen om gezamenlijk de zoekactie op te starten.

  Op het moment dat diverse mensen met honden onderweg waren kwam gelukkig het bericht dat de vrouw in goede gezondheid was aangetroffen.

   

  16-02-2016 Spoedinzet van de SWRH naar ene vermiste man in Alphen aan den Rijn.

  Aan het einde van de middag kwam bij de RHWW het verzoek binnen van de politie om te assisteren bij een vermissing in Alphen aan den Rijn.

  De man was die dag als vermist opgegeven en zijn auto was aangetroffen op een bedrijventerrein. De politie heeft in deze vermissing groot ingezet. De hele dag was er al gezocht door diverse instanties met duikers, sonar, politiehelikopter en het dregteam van SOAD

  Omdat het een recente vermissing betrof, heeft de RHWW, de mantrailgroep NL, vanuit de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties, gevraagd om te helpen. Mogelijk dat een mantrialhond het spoor van de vermiste zou oppakken wat zou leiden naar de vermist of in ieder geval een richting aan zou kunnen geven.

  Met de reddingshonden van de RHWW is er gezocht op het water en op het land. Tevens is de sonarapparatuur ingezet. De honden hebben het bedrijventerrein, groenstroken en een volkstuinencomplex, maar ook het water, wat grenst aan het bedrijventerrein afgezocht. De zoekactie heeft tot middennacht geduurd. Alle inspanningen van de aanwezige diensten heeft helaas niet geleid tot het vinden van de vermiste.

   

  Er hebben twee mantrailhonden gewerkt, die wel in hetzelfde gebied actief waren, maar een ander spoor uitwerkte. De geurvoorwerp waarvan ze moesten werken was gecontamineerd, vandaar de verschillende sporen. Helaas zonder resultaat.

  In totaal waren er 13 honden en 18 personen bij de zoekactie betrokken.

  Onze St. heeft 2 honden en 4 mensen ingezet.

  Vanuit de SWRH wensen wij de achterblijvers veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

 • 10-01-2016 Spoedinzet Westervoort, op verzoek van de politie3-DSC_1062

  Spoedinzet samen met RHWW van de Samenwerkende reddingshondenorganisaties naar vermiste vrouw (69) in Westervoort

  Op zondag 10 jan, begin van de avond kwam er zowel bij de Mantrailgroep Nederland (MNL) als bij de RHWW een melding van de politie binnen met het verzoek te helpen bij een zorgwekkende vermissing van een vrouw uit Westervoort. Zij was omstreeks 14.00 uur die dag uit haar huis vertrokken met onbekende bestemming

  2-DSC_1055Zowel de RHWW als de Mantrailgroep (MNL) reageerde hier snel op.
  Toen we vanuit Westervoort wilden gaan zoeken kwam er een burgernet reactie binnen en is de zoekactie verplaatst naar Huissen.
  Vandaar heeft een mantrailhond een spoor uitgewerkt richting de uiteindelijke vindplaats van de vrouw (5 km verder)
  Net toen ook de vlaktezoekhonden van de RHWW wilden gaan werken kwam het verlossende bericht van de politie dat de vrouw in goede gezondheid is aangetroffen door de politie.

  In totaal hebben .. mensen en .. honden aan de zoekactie meegeholpen waaronder 1 mantrailhond en 3 mensen van de MNL.