• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten 2017

  MantrailgroepNL maakt deel uit van de samenwerkende reddingshonden organisaties.

  De meeste inzetten doen we gezamenlijk. Vaak worden de mantrailhonden als eerste gewaarschuwd, zodat ze alvast de richting kunnen bepalen waar de vermiste persoon het laatste gegaan is. Op basis van deze informatie kunnen de vlaktezoekhonden in die richting percelen gaan afzoeken.

  Waar mogelijk ondersteunen wij elkaar dus tijdens de zoekactie zodat we met z'n allen de vermiste persoon zo snel mogelijk kunnen vinden. Wij waarderen deze intensive samenwerking zeer.

  Wij proberen met behulp van onze gecertificeerde inzet- mantrailhondenteams een bijdrage te leveren aan het snel en adequaat vinden van de persoon die vermist is. Soms leveren we alleen een puzzelstukje, soms vinden wij ook zelf.

  Oproepen voor een inzet gebeurt vaak door politie, collega-reddingshondengroep, maar eventueel ook door familie of vrienden van de vermiste.

 • 18-06-2017 Spoed inzet naar vermiste man (59) in omgeving Boskoop.

  Op verzoek van de RHWW heeft onze mantrailgroep assistentie verleend bij de zoekactie naar een vermiste man uit omgeving Boskoop.

  De reddingshondenteams van de RHWW zijn direct op pad gegaan en ter ondersteuning is de MNL later op de avond met mantrailhonden ter plaatse gekomen.

  Aanvankelijk is de RHWW begonnen met zoeken en richtte zich op de straat waar de man woont en het nabijgelegen rivier de Gouwe. Er is een relatief groot stuk afgezocht zowel op het land als op het water.

  Het land heeft echter niets opgeleverd. Op het water hebben diverse honden van de RHWW verwezen.

  Ook onze 2 inzetbare mantrailhonden komen uiteindelijk uit bij de waterkant ter hoogte waar de honden op het water hebben aangegeven.

  Deze bevindingen zijn doorgegeven aan de politie die de volgende dag verder onderzoek gingen doen met onder andere een sonarbooot.

  Maandagavond heeft dit team het stoffelijk overschot uit de Gouwe geborgen ongeveer ter hoogte waar de honden verwezen hebben.

  Wij wensen de nabestaanden, familie-leden en vrienden heel veel sterkte bij de verwerking van hun verlies.

  Aan deze zoekactie van de Samenwerkende reddingshonden organisaties hebben honden van de RHWW en van MNL deel genomen.

  In totaal waren er 12 honden en 18 mensen bij de zoekactie betrokken.

  De Mantrailgroep heeft 2 honden en 2 mensen ingezet.

 • 17-04-2017 Spoedinzet naar vermist meisje (17) Zwolle

  Op 2de paasdag heeft de moeder van het vermiste meisje contact opgenomen met onze collega-reddingshonden organisatie (RWO) met een verzoek om hulp. 

  Aangezien het een vermissing vanuit het centrum Zwolle betrof was de inzet van een mantrailhond de meest aangewezen manier van werken. Omdat de RWO zelf geen mantrailhonden heeft werden wij benaderd om te helpen.

  De RWO hield de coördinatie en regelmatig contact met familie en politie, zodat wij met onze 2 mantrailhonden ons konden concentreren op het werk van de honden.

  Het meisje werd vermist sinds afgelopen zaterdagmiddag 13:00uur, maar was 1ste paasdag nog op een bepaald adres gesignaleerd.

  Na de oproep van de moeder hebben we gewacht op toestemming van de politie om te mogen helpen., die we snel ontvingen.

  Gezien het grote aantal verstreken uren, hebben we de familie wel aangegeven dat het volgen van een dergelijk oud spoor sterke beperkingen heeft…

  Vanaf het adres waar de vermiste gisteren voor het laatst gesignaleerd was, zijn de honden gestart. Met 2 mantrailhonden afzonderlijk gewerkt maar het heeft behalve bepaalde aanwijzingen, niet tot een positief resultaat kunnen leiden.

  Derhalve is de zoekactie halverwege de avond gestopt, waarop vervolgens de familie en de politie ingelicht is over de resultaten, helaas konden we niet beter berichten.

  RWO was met 1 inzetcoördinator vertegenwoordigd,

  Mantrailing Nederland zocht met 3 personen en 2 honden.

   

  Wij bedanken de RWO voor de prettige samenwerking en wensen de familie veel sterkte in deze onzekere periode en hopen dat hun dochter snel alsnog gevonden wordt.

  UPDATE: 18-04-2017 Ze is in goede gezondheid door een oplettende burger aangetroffen. 

   

  29-01-2017 Spoedinzet naar vermist vrouw (44) omgeving Ommen.

  Vroeg in de ochtend ontving de RHWW het verzoek van de politie om te komen zoeken naar een vermist vrouw van 44 in de omgeving van Ommen.

  De politie had zelf al diverse middelen ingezet om de vermiste vrouw op te sporen. Het ging om een zorgwekkende vermissing in een bosrijke omgeving.

  Direct zijn de mensen van de RHWW gealarmeerd en op weg gegaan. Gaandeweg het aanrijden werd het zoekgebied meer en meer duidelijk. Uiteindelijk ging het om een relatief groot gebied en is besloten de zoekactie op te schalen naar de SRO.

  Bij aanvang was ook al de Mantrailgroep Nederland gealarmeerd omdat, gezien de nog recente vermissing, de kans dat een mantrialhond het spoor kon oppikken zeer reëel was.

  Er zou grootschalig gezocht worden, naast de inzet van reddingshonden was ook de ME onderweg

  Vroeg in de ochtend heeft een politiehelikopter het beoogde gebied ook al uitgekamd.

  Net na aankomst van de eerste groep honden kwam het bericht dat vrouw in goede gezondheid was gevonden.

  Gelukkig is deze vermissing goed afgelopen.

  In totaal waren er 42 honden en 64 personen van de SRO onderweg.

  De Mantrailgroep heeft 1 mantrailhond en 4 mensen ingezet.