• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Inzetten mantrailing 2019

 • MantrailingNL krijgt vaak een verzoek van familie, politie of op een andere manier om te helpen zoeken/ helpen bij een vermissing.

  Omdat het altijd om een urgente vermissing gaat moet er snel gehandeld worden. Als er toestemming van de politie is gaan wij ook direct op pad. Wij streven ernaar binnen 15 minuten in de auto te zitten.

  Omdat wij niet de enige zijn, er vaak ook burgernet uitgaat, gebeurt het gelukkig vaak dat de vermiste snel gelokaliseerd wordt. Veel werk achter de schermen! Hierdoor zijn wij regelmatig "voor niets" onderweg. Deze vermissingen worden vanwege privacy redenen niet vermeld op de site.

 • SRO: samenwerken met aangesloten reddinghondengroepen

  MantrailgroepNL maakt deel uit van de samenwerkende reddingshonden organisaties.

  De meeste inzetten doen we gezamenlijk. Vaak worden de mantrailhonden als eerste gewaarschuwd, zodat ze alvast de richting kunnen bepalen waar de vermiste persoon het laatste gegaan is. Op basis van deze informatie kunnen de vlaktezoekhonden in die richting percelen gaan afzoeken.

  Waar mogelijk ondersteunen wij elkaar dus tijdens de zoekactie zodat we met z'n allen de vermiste persoon zo snel mogelijk kunnen vinden. Wij waarderen deze intensive samenwerking zeer.

  Wij proberen met behulp van onze gecertificeerde inzet- mantrailhondenteams een bijdrage te leveren aan het snel en adequaat vinden van de persoon die vermist is. Soms leveren we alleen een puzzelstukje, soms vinden wij ook zelf.

  Oproepen voor een inzet gebeurt vaak door politie, collega-reddingshondengroep, maar eventueel ook door familie of vrienden van de vermiste.

 • 30 Augustus Spoedinzet Dieren

  Op verzoek van de politie en de Samenwerkende redingshondenorganisatie (SRO), in dit geval de RHWW, hebben wij meegeholpen aan de zoekactie naar een vermiste man uit Dieren.

  Wij waren met drie teams snel ter plaatse, waarop we vanaf het woonhuis aan het werk gingen.

  Daarnaast waren de vlaktezoekhonden van de RHWW in mogelijke zoekgebieden aan het werk.

  Na ongeveer 2 uur intensief werken kwam het verlossende telefoontje dat deze persoon zichzelf gemeld had.

  De mantrailgroep heeft met 3 mantrailhonden en 5 personen aan deze inzet meegedaan.

   

 • 03-06-2019 Spoedinzet Monster

  Op verzoek van de familie en in samenwerking met Stichting ZoekjeMee / SRO hebben mantrailhonden van ons team gezocht naar een 38-jarige man uit Monster

  In totaal hebben 2 mantrailhonden een aantal puzzelstukken geleverd aan de zoektocht naar deze man, die tijdens een wandeling verdween.

  Hij werd gelukkig later die nacht in goede gezondheid gevonden.

  Tijdens deze inzet zijn in totaal 2 mensen en 2 honden ingezet