• Bel ++31 (0) 6 27 11 11 50 voor vermissing binnen 24 uur

 • Het Team

 • Ons team is klein, maar daar kiezen wij ook voor. Er kunnen namelijk maar 1 of 2 honden ingezet worden bij een zoekactie. Wel zorgen we ervoor dat we altijd een paar honden inzetbaar hebben.

  In ons team hebben we mensen die de honden trainen, zelfs een juniorlid, die graag wil leren hoe hij later als hij ouder is ingezet kan worden MAAR ook mensen die ons ondersteunen, waarvoor wij hen veel dank verschuldigd zijn.

  Hieronder vindt u een kleine beschrijving van ons team

 • Ontmoet MARA, onze nieuwe mantrailer.

  Ze wordt getraind door Monique en gaat in de toekomst ons team versterken.

  volg haar op haar eigen Facebook-pagina :MANTRAIL MARA 

   

   

  En BILOU ons nieuwste aanwinst

  een Hollandse Herder Ze gaat getraind worden door Marjolein en gaat in de toekomst ons team versterken: welkom kleine Bilou

 • HET BESTUUR

 • VOORZITTER:

  Monique van Weeren,     mantrailingnl@gmail.com,    06 27 11 11 50

  SECRETARIS:

  Marjolein Heldens,    mheldens@gmail.com,   06 55 11 87 78

  PENNINGMEESTER:

  Hanneke Blokdijk  hblokdijk@msn.com

   

 • Monique van Weeren

  Hondengeleider; Inzetleider; Instructeur en Voorzitter

  K9 Twirre (Kruising AHH X border, geb. 30-12-2007) Level 1,2, inzetbaar met pensioen sinds 2019

  K9 Belle (Bloedhond geb. 8-9-2012 ) Level 1, inzetbaar

  K9 Mara (kruising Mechelse herder X Bayerische gebirgsschweizhund, geb 05-12-2017) Level 1 (18-08-2018), (i.o.)

  Na jaren actief te zijn geweest in het reddinghondenwerk (vlakte en puin) kwam ik in Schotland een andere discipline van het reddingshondenwerk tegen: het mantrailen

  Het fascinerende van mantrailen heeft me vanaf dat moment gegrepen en ik ben hier mee bezig gebleven. Vanaf ongeveer 2001 begon ik met mijn eerste mantrail-hond (Nutak een AHH) nu inmiddels met pensioen. Het was voornamelijk pionierswerk omdat niemand in Nederland dit werk al deed.

  Na veel vallen en opstaan werk ik inmiddels professioneel. Veel seminars heb ik gevolgd, meestal met hond, ook wel zonder om vooral meer kennis over deze gecompliceerde tak van reddinghondenwerk te weten te komen. De meeste seminars waren vooral in het buitenland, waaronder America, Engeland, Duitsland, Frankrijk, maar ik heb ze ook zelf georganiseerd hier in Nederland.

  Inmiddels geef ik zelf in binnen- en buitenland les, maar het werken met mijn eigen honden is toch het meest boeiende.

  Het opleiden van je hond en dan daadwerkelijk goede resultaten boeken bij zoekacties of het lopen van goede dubbel blind trails in moeilijke stadsdelen is voor mij super motiverend om vooral door te gaan met leren en werken in deze prachtige manier van reddingshondenwerk.

  Ik ben blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren bij het oplossen van een vermissingszaak, soms door daadwerkelijk vinden, meestal door een puzzelstukje aan te leveren, die kan leiden tot de oplossing.

 • Henk Wolthuis

  Hondengeleider, instructeur

  K9 Noa (kruising labradorXherder) aanlegtest met pensioen sinds 03-2019

  Rest tekst komt eraan

 • Mariet van Ittersum

  Hondengeleider; 

  K9 Chivasz. (Gonczy Polski, geb. 12-04-14) aanlegtest (Back up bij inzetten)

  Heb Chivasz met 7 weken in Polen getest en met 7 1/2 week uit Polen mee naar Nederland genomen. Toen hij 10 weken was ben ik begonnen met puppy trails.

  Ik wilde graag een "hound" om te mantrailen en na rasonderzoek is het dit in Nederland vrijwel niet voorkomende ras geworden.

  Ik mantrail graag omdat je heel nauw samenwerkt met je hond en samen een goed geolied team moet vormen . Ook hoop ik een bijdrage te kunnen leveren in het terugvinden van vermiste personen en geliefden van mensen.

 • Marjolein Heldens

  Hondengeleider; secretaris

  K9 Bilou (Hollandse herder) aanlegtest d.d. 03-04-2019 (i.o.)

  Sinds begin 2015 trainen wij met alle plezier bij mantrailgroep Nederland.

  We hadden al enkele andere hondensporten geprobeerd, maar het mantrailen is het helemaal voor ons!

  Enzo is een gedreven Hollandse reu van 3 jaar. Enzo leert snel en ik doe erg mijn best hem bij te houden ;)

  Helaas heeft Marjolein Enzo terug moeten trekken vanwege ernstige rugproblemen.

  Ze traint nu met Bilou, teef ook Hollandse herder.

 • Lies Beisiegel

  Hondengeleider

  K9 Arran (Visla) Aanlegtest gehaald op 29-12-2017 (Eerste back-up)

   

  Vanaf het moment dat Arran, een draadhaar Vizla, bij ons kwam, waren wij het eens dat we iets met hem moesten ondernemen. Dat hadden we ook aan de fokker beloofd.

  Bij Hundeschule Kranenburg zijn we maart 2016 gestart met mantrailen.

  Tussentijds heb ik bij K9 SAR Mantrailing NL workshops gevolgd en vanaf dat moment wilde ik verder en kon ik me met Arran aansluiten bij de Mantrailgroep NL.

  Het plezier dat we samen beleven aan het mantrailen vind ik erg belangrijk . Daarnaast vergt het ook fysieke inspanningen en een groot denk vermogen van beiden.

  Vertrouw op je hond is dan ook vaak een gedane uitspraak.

  Samen gevat, ik ben blij dat ik deel uitmaak van dit team dat zich belangeloos inzet voor de maatschappij die de doelstelling heeft, het terug vinden van vermiste personen.

 • Tineke Ubbink

  Hondengeleider

  K9 Foske (Springer Spaniel) Aanlegtest d.d.  (back-up)

   

  Het mantrailen heeft vanaf de eerste dag dat ik er kennis mee maakte mijn hart gestolen.

  Mijn eerste ervaringen waren met een Dobermann en hoe enthousiast ik ook was voor hem zat er geen carrière als speurneus in.

  Inmiddels heb ik 2 Engelse Springer Spaniëls en met Foske mijn teefje en tevens de oudste ben ik met mantrailen begonnen toen ze 7 maanden oud was en dat was een schot in de roos. Foske bleek over veel Mantrail enthousiasme te beschikken. Ze heeft zonder moeite haar Level 1 gehaald en nu trainen we samen om straks ingezet te kunnen worden bij vermissingen.

  Vooral het samen werken is fantastisch om te doen, zij de neus en ik de hersens en ieder op zijn eigen niveau werken aan optimalisatie en verbreding van kennis en ervaring. Niet eenvoudig maar wel zeer bevredigend.

 • Anita Mager

  Hondengeleider, pr

  K9 Kim (Kruising ) i.o.

   

  Ik heb door de jaren heen veel verschillende takken van hondensport beoefend maar het mantrailen heeft ons hart gestolen.

  Het samenwerken, de intensiteit en vooral het teamwork spreken mij aan. Zeker ook het samenwerken met de andere K9 teams, vertrouwen op elkaar, elkaar steunen en helpen tijdens trainingen en inzetten zijn key-words die ik als mens ook zeer belangrijk vind.

  Mij inzetten voor de medemens, iets toevoegen voor de samenleving en samen met mijn hond een doel hebben, dat is waarom ik mantrailen zo geweldig vind. 

 • Foto volgt

 • Marianne Verstraten Aspirant lid